News

5 zaken die je moet weten over LED!

zaterdag, 29 april 2017

 

1. Led is duurzaam.

Een led lamp heeft een levensduur die gemiddeld 30x hoger is dan bij de klassieke gloeilampen, en tot 5x hoger dan die van spaarlampen.

1 duurzaam 

 

2. Led is zuinig.

Een led lamp verbruikt gemiddeld 10x minder dan een halogeen of gloeilamp.

4 zuinig

 

3. Bespaar!

Een led met 1/10 van het vermogen van een gloeilamp bespaart je een heel pak op de energiefactuur. De levensduur kan tot 30 keer langer zijn, dus je hoeft ze ook minder vaak te vervangen.

3 bespaar

 

4. Led produceert meer licht.

Een led heeft tegenwoordig een licht opbrengst van gemiddeld 100 lumen per watt. Bij de klassieke gloeilamp kwam dit op 10 lumen per watt, een spaarlamp gaf maximum 50 lumen per watt.

2 licht opbrengst

 

5. Een led voor elke socket.

Of je nu thuis een klassieke luster hebt met gloeilampen of inbouwspots met halogeenlampen, ieder type lamp kan tegenwoordig vervangen worden door een led versie. Voor alle stijlen bestaan er led oplossingen, vintage, klassiek, retro, modern, ...

5 socket

Wij kiezen voor ecologisch verantwoorde en personaliseerbare verlichting!

dinsdag, 28 maart 2017

Aandacht voor ecologie en de impact op het milieu krijgt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijkse leven. Daarbij mag ook de aandacht voor ecologische verlichting in je woning niet ontbreken!

We sorteren afval, rijden rond met ecologische wagens en zijn op de hoogte van de opwarming van de aarde. Maar letten we ook op het verbruik van onze verlichting? Bij Fantasia zetten we ons steevast in voor ecologisch verantwoorde verlichting. Door de opkomst van led zijn we erin geslaagd om het verbruik van onze verlichting drastisch te doen dalen. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘NYSIT’, een modern toestel met dimbare led lampen met een laag verbruik, maar een hoog rendement.

Waar het verbruik van één lamp vroeger 50 Watt telde, is dit dankzij led gereduceerd naar ongeveer 1/10 van het verbruik per lamp. Dit betekent dat een verlichtingstoestel zoals de Nysit een totaal verbruik heeft dat 10 maal lager ligt dan een gelijkaardig model van vroeger, een hele impact op jouw elektriciteitsfactuur dus!

nysit modellen

Dankzij de vele mogelijkheden van de Nysit kan jij jouw verlichtingsarmatuur personaliseren. Zwart met wit, volledig wit, … of misschien pas je zelf graag de lamp verder aan? Alles is mogelijk! Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden!

customs groot

Meer info over onze verlichting? Ontdek onze volledige catalogus. Leuke ideetjes voor een gepersonaliseerd armatuur? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en ontdek hoe mooi jouw armatuur kan zijn!

 

geometry detail groot

 

schelp detail groot

Erratum: Muxar in gedrukte catalogus

dinsdag, 21 maart 2017

In de gedrukte catalogus staan de artikelnummers van 2 modellen van de Muxar, namelijk de pendel 3300725 en de plafonnier 3300721, gewisseld.

De online catalogus en de artikelzoeker zijn beiden correct.

De correcte pagina van de muxar kan hier bekeken en geprint worden.

Batibouw beseft het belang van verlichting in je interieur

dinsdag, 07 februari 2017

Kago  strings

 

Batibouw is al jaren de place to be voor de nieuwste trends op vlak van bouw, renovatie en inrichting. Toch was de verlichtingssector maar met mondjesmaat aanwezig. Om dit euvel te verhelpen, brengt Batibouw in 2017 de LIGHT AVENUE, want het belang van goede, doordachte verlichting wordt door iedereen meer en meer erkend.


Met de juiste verlichting creëer je de gewenste sfeer, maak je jouw interieur groter of kleiner en vestig je de aandacht op bepaalde zaken of materialen. Denk maar eens aan het rondlopen in een mooie stad overdag en doe dan dezelfde toer ’s avonds met de verlichting van de gebouwen aan. Dat brengt je toch in een volledig andere sfeer, niet?

Ook in jouw interieur en woning kan je schitterende resultaten behalen, als je maar tijdig denkt aan goede verlichting. Van bij de start dien je stil te staan bij de functie, de gewenste sfeer en het ruimtelijke aspect van elke ruimte. Samen met je lichtspecialist kies je dan de nodige verlichting die al jouw wensen vervult.

Een leuk pluspunt is het feit dat we tegenwoordig alle verlichtingsoplossingen met LED kunnen aanbieden, wat ten goede zal komen aan het EPC niveau van jouw woning.

Fantasia Light Designers biedt lichtadvies en een grote keuze aan verlichtingsoplossingen aan. Nieuwsgierig? Ontdek ons volledige aanbod op onze website of breng ons een bezoekje in hal patio stand LA6 van Batibouw!

Catalogus januari 2017 beschikbaar!

woensdag, 18 januari 2017

website cat cover facebook 

 

Onze nieuwe catalogus, editie januari 2017, is digitaal en gedrukt beschikbaar!

De catalogus is makkelijk ingedeeld in de verschillende onderdelen, zo kan je sneller vinden wat je zoekt. Je kan de catalogus onderdelen ook downloaden. Natuurlijk kan je ook de volledige catalogus op die zelfde pagina raadplegen en downloaden.

De gedrukte versie kan aangevraagd worden via het contactformulier of via één van onze vertegenwoordigers.

design & implementation by e2e NV