×
×

Tips Voor Een Goede Verlichting

Een goede verlichting is zeer belangrijk. Het kan het interieur van uw woning of zaak een meerwaarde geven of alles er werkelijk alledaags laten uitzien.

Wanneer u wenst te bepalen welke verlichting u zal gebruiken, is het -om een optimaal resultaat te bekomen- van belang dat u de verlichtingsadviseur zoveel mogelijk exacte informatie kan geven over uw interieur.
Denk daarom vooraf na over de plaats van de meubels en de functies van de ruimtes.

Gebruik spots waarvoor ze dienen, om accenten te creëren! Durf dergelijke accenten te gebruiken om de mooiste zaken in uw interieur extra in de verf te zetten.

Gebruik LED's als u de lamp lange tijd kunt laten branden! Deze lampen zijn ideaal om te zorgen voor een basisverlichting, bijvoorbeeld in een lampevoet.

Gebruik ook LED's als orientatie of om sfeer te creeëren. Ook kleurtoepassingen zijn te realiseren met LED's. Voorbeeld met RGB ledstrips.

Zorg voor genoeg apart te schakelen circuits. Met één toestel alle verlangde effecten bekomen, is practisch onmogelijk.
Zorg voor voldoende verlichting daar waar u moet werken. Hou daarbij steeds de invalshoek van het licht in het oog, zodat u zelf geen schaduw veroorzaakt op het werkvlak.
Uw verlichtingsadviseur kan u uitleggen welke soort verlichting u het best gebruikt voor welke toepassing.

Om alle mogelijkheden open te laten, dient u wel tijdig - dit wil zeggen, voor u de elektrische leidingen gelegd heeft - naar uw verlichtingsadviseur te gaan.